1984

Kanske köpte du din första dator hos oss?


1984 startade jag (Attila) och min nära vän Torgny en liten dator- och spelbutik på Drottninggatan i Norrköping. Den första och enda i sitt slag. Hela Norrköping stod utanför skyltfönstret för att spana in våra senaste datorer från Commodore, Sinclair, Amiga och Atari och våra spelkonsoller från Nintendo. Vår butik hette Datacenter, och på den tiden visste vi ingenting om varken serverhallar eller lagring.

Datacenter

1987

Bokhandeln ”datoriseras”


Vi växte ur vår lilla butik och flyttade till nya faciliteter, nämligen till Anderssons bokhandels anrika gamla lokaler. Här ringde vi in ett gäng duktiga hantverkare som såg till att vi fick två tydliga entréer till vår butik – en till delen Kontorsdata för företag och en till Hemdata för privatpersoner. En inriktning som lade grunden för vad vi senare kom att syssla med – företagsförsäljning och hemdatorer.

Datacenters lokaler

1990-talet

PC-System och DATA Cash & Carry


Vi tyckte det var dags att uppgradera oss till nya lokaler igen för nu hade vi utökat med personal och riktat in oss ännu mer mot företagsförsäljning. Vi valde också att byta namn till PC-System, för ordet ”PC” kändes otroligt fräsch och i tiden på den tiden. Under 90-talet växte vi så det knakade och i slutet av årtiondet ingick vi för första gången av många i en nationell kedja - KL Data (Kompetensleverantören).

PC-System Protest

2000

Personalförmåner till alla!


I början av 2000-talet blev vår idé om Hem-PC en succé landet över när flera tiotusentals anställda på företag, stat och kommun fick råd och möjlighet att ha en ”riktigt” bra dator hemma. Efter några år utvecklades vårt koncept kring hemdatorer och bytte namn till Förmåns-PC, som sedan två år tillbaka är ett eget affärsområde som erbjuder personalförmåner, allt från datorer, cyklar och andra intressanta förmåner, under namnet Ecochange.

Attila förmåner

Kärt barn har haft många namn


Under 2000-talet gick vi under många olika namn – bland annat Office och Office IT-partner. Men det som framförallt var viktigt under den här perioden var att vi blev riktigt vassa på tyngre IT – bl.a. inom Datacenter men även lösningar som är närmast användaren. Vi såg behovet av kompetens från våra kunder och utökade då vår konsultavdelning. Vi öppnade bland annat kontor i Linköping och började jobba mer och mer med större företag och organisationer.

Gamla visitkort

2008

Vi blir LAN Assistans


Så i slutet av 2000-talet, närmare bestämt 2008, köper vi det Stockholmsbaserade företaget LAN Assistans. Ett företag, som namnet själv avslöjar, var duktiga på nätverkslösningar men även på konsulting inom IT-infrastruktur. Men efter några år av både med- och motgångar valde vi att sälja av vår Stockholms-del, behålla varumärkesnamnet och återgå till basen här i Östergötland.

Gammal LAN Assistans logotyp

2017

IT är vår grej


2017 och vi är tillbaka i Norrköping där allt en gång började. Fortfarande med två tydliga ben – B2B-försäljning med inriktning mot IT-infrastruktur och så våra personalförmåner till kommuner och större organisationer.

Datacenters lokaler

Och precis som för 30 år sedan, är vi fortfarande ett gäng teknikintresserade nördar som vet att IT är vår grej. Och vi heter: Attila, Richard C, Mathias P, Johan, Gustav, Kicki, Karin, Torgny, Mathias L, Richard F, Andreas, Mikael, Magnus, Joachim, Mattias H, Nicklas och Anton. Redo att återigen ta oss an Östergötland med storm!

/Attila Földhazi & Torgny Nilsson, grundare


2019

Vi är ett Gasellföretag


Vi har blivit utsedda till Dagens Industris Gasellföretag vilket innebär att vi är ett av företagen med snabbast tillväxt i Sverige. Bakgrunden är en fördubblad omsättning och stabil tillväxt med nöjda kunder inom både personalförmåner och IT-drift.

Gasellföretag